• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,143
Danas je na red došlo kultiviranje između redova u voćnjaku. Od devet do pola dva. Stanka 10 minuta za podmazivanje kultivatora i šofera. Temperatura nije prelazila 80 stupnjeva. Prva brza, 2000 okretaja, sjetvospremač 2 m, pačje noge. Fergiću nije baš prelako, ali se ni ne buni preveč. Dok stanem treba mu minuta rada na leru da temperatura padne na cca 70 stupnjeva. Nema takvog težaka kaj je fergić, skidam mu kapu do poda.
 

Prilozi

  • kult 1 2024.jpg
    kult 1 2024.jpg
    102.4 KB · Pregleda: 51
  • kult 2 2024.jpg
    kult 2 2024.jpg
    50.4 KB · Pregleda: 51
  • kult 3 2024.jpg
    kult 3 2024.jpg
    96.9 KB · Pregleda: 51

zoran89

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,066
Koji je ovo prohod između? Jel nije bilo tvrdo za sjetvospremač?

Meni vibro kultivator u ovoj zapeknutoj glini ne želi ni pokušati ući u zemlju..
 

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,143
Prvo sam išao plitko sa podrivačem (3 radna tijela) gore-dolje po redu, nakon toga je išla freza (prije otprilike 2 tjedna) i sada sjetvospremač. Freza je širine 2,3 metra i sa njome mogu doći bliže biljci, ali sam sa sjetvospremačem puno brži. Frezanje bi mi trajalo 2 dana, a sa sjetvospremačem to obavim za pet-šest sati.
 

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,143
Najavili su kišu za popodne pa sam išel pospremiti napiljena drva v sušu da ne pokisnu. Za to vreme bu žena taman skuhala graheka pak dojdem doma na gotov obed. Natovarim drva, sparkiram se pred šupu i krenem gasiti fergusončeka. Potegnem polugu za gašenje kad ono umjesto da se gasi pojačava se zvuk sve više i više. Pustim polugicu, ali zvuk se ne stišava nego je sve jači i jači. Iberturaža, prvo kaj sem pomislil. Ve se bu fergusonček razletel, a baš sam ga neki dan nafalil do neba.
Brujanje se još više pojačavalo i već sam štel zleteti iz kabine kaj nebum nastradal gda to eksplodira. Kad najenput je taj zvuk preletel iznad mene i za čas nestal iza šume. Hebeni rafaelo je preletel iznad mene u brišućem letu. Za ponoreti. Sreća je kaj fergusončeku nije ništ, a ja se idem doma presvlačit. Sreća je još i kaj si v jutro nisem oblekel friške gaće jer bi ve trošek bil dupli. :confused: o_O:ppozdrav:
 

Najnoviji postovi

Na vrh